English
Táncszínházi est három részben

Siratófalak - táncszínházi est három részben

  • Káin és Ábel
  • Jiddische Mame
  • Siratófalak

Koreográfus-rendező: Markó Iván

A Holocaust 60 éves évfordulója érzelmi, gondolati és alkotói inspirációja arra készteti a koreográfus Markó Ivánt, hogy az ótestamentumtól napjainkig a tánc a film és a színház nyelvén a zsidó kultúra és emberség, valamint a személyes élmények és a történelmi tragédiák érzékeltetésével a mai néző szívéhez és agyához szóljon.

A színházi est három egyfelvonásos táncjátéka a valóság és a szimbólumok keveredésével azt kívánja sugározni a nézők felé, hogy a felejthetetlen fájdalom, a jelenbe és a jövőbe vetett hit egyszerre van jelen a koreográfus érzelmi, gondolati, alkotói világában.

Az előadás színpadi megvalósításának különlegessége, hogy Szabó Gábor operatőr rendező nagyszerű munkájának eredményeként Jeruzsálem városának megidézése, valamint a táncművészek valós testi jelenléte különleges atmoszférát teremt a Nemzeti Táncszínház színpadán.

Az est zenei nyelvezete a zsidó, arab és világzene forrásaiból építkezik, hogy minden nemzet számára érzékelhetővé, érthetővé tegye az emberiség talán legnagyobb tragédiájának történetét.

Alkotóműhely